• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Altun’a 10 yıl hapis cezası

Altun’a 10 yıl hapis cezası
Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında “örgüt yöneticisi olmak” iddiasıyla açılan davanın 11’nci duruşması Tunceli 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Altun, SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Duruşmada avukat Reyhan Yalçındağ Levent Kanat, Fatma Kalsen, ve Mesut Beştaş hazır bulundu.
Duruşmada ilk olarak söz alan Nurhayat Altun, 2 yıldan fazladır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu belirterek, yargılanmasının hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. Altun, yürüttüğü çalışma ve katıldığı tüm etkinliklerin parti çalışmaları olduğunu ve bunun da suç teşkil etmediğini vurgulayarak, yaptığı her şeyin kamuoyuna açık olduğunu aktardı.
Ardından söz alan Avukat Reyhan Yalçındağ ise yaklaşık 93 sayfa 1 buçuk saat savunma yaptı Yalçındağ’ın verdiği mütalaanın bazı başlıkları şöyle:
Müvekkilin 2.5. yıldır seçilmiş bir belediye eşbaşkanı olarak tutuklu kalması suçların önlenmesini değil muhalefetin susturulmasını hedeflemektedir. Müvekkil ve diğer HDP vekilleri ve belediye eşbaşkanları aleyhine hazırlanan fezlekelerin tamamı konuşma, miting, toplantı gibi siyasi etkinliklere ilişkindir.
Bütün bu değerlendirmeler ışığında, müvekkilin belediye eşbaşkanlığı görevinin 2.5 yılını tutuklu geçirmesi sebebiyle anayasa’nın madde 19 ve aihs 5. madde ile korunan kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı, anayasa’nın 67. maddesi ve aihs ek 1 no’lu protokolün 3. maddesi birlikte ihlal edilmektedir. Söz konusu ihlalin daha fazla devam etmemesi için müvekkil hakkında tahliye kararı verilmesi gerekmektedir.”
Yalçındağ, mütaalada sıkça dünyada yargılanan siyasetçilerin örneklerini de verdi. Ardından diğer avukatlar da tek tek söz alarak yaptıkları savunmanın ardından Altun’un tahliyesini talep etti.
Kararı değerlendiren mahkeme heyeti, Altun’a “Örgüt üyeliğinden” 10 yıl hapis cezası verdi.
22 YIL HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, 2012 ile 2016 yılları arasında kentte düzenlenen 22 basın açıklaması, yürüyüş, cenaze töreni, mezarlık ziyareti, DTK faaliyetleri ve telefon dinlemeleriyle suçlanan Altun hakkında “örgüt yöneticisi olmak” iddiasıyla 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim