• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Alper Taş, Dersim’de Emek Partisi’ni ziyaret etti

Alper Taş, Dersim’de Emek Partisi’ni ziyaret etti
ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş EMEP Dersim İl Örgütü’nü ziyaret etti.

ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş, Emek Partisi Dersim İl Örgütü’nü ziyaret ederek başkanlık referandumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş, referandumda yönelmesi gereken yerlerin AKP’ye oy çıkan Pertek, Çemişgezek olması gerektiğini vurgulayarak: “Hayır iyi gözüküyor. Hayır halkın sahip çıktığı bir mücadele alanına dönüşmüş halde. Sivil, aşağıdan, çogulcu, renkli gelişiyor, büyüyor, sahipleniliyor. Bir coşku ve kararlılık var hayırdan yana” dedi.

Evet’in vatandaşlar tarafından sahiplenmeyen, coşkuyla karşılanmayan arzusuz bir faaliyet olarak sürdüğünü söyleyen Taş şunları söyledi: “AKP kendilerini milletin iradesi olarak gördüler. Kendi evetleri var. Aşağıdan yukarı halkın, milletin ‘hayır’ çalışması var. Beyaz Türklere karşı, siyah Türkler. Kendilerinin egemen oldukları vaziyetelerde halen mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. Bir Almanya Hollanda hikayelerini ‘batı haçlı zihniyeti hayır istiyor’ diyerek mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar.  Kendi tabanında da bir çözülme var: ‘Buna ne gerek vardı’, ‘buna ihtiyaç var mıydı ne istiyor bu kadar yetki verdik” diye. AKP’nin bu yüzden çıkıp ‘hayır’cılar teröristtir’, ‘hayır’cılar 15 Temmuz’da halkımıza bomba atanlardır’, ‘Batı hayır istiyor’,  ‘PKK hayır istiyor’ diyerek hepsini bir konuma koyuyor. İşte burada bir düşman var, kendileri mağdur, bu düşmana karşı bir seferberlik hikayesine sarılmış bir vaziyeteler. Tabiri caiz ise yemiyor artık . Bizler rahatız, bizler 12 Eylül anayasasına karşı çıktığımızda yine bize ‘terörist’ diyorlardı, şimdi bu anayasa da faşizme götürecek, bu anayasaya karşı çıkmak teröristlikse başımızın üstünde yeri var artık anlatacak hiçbir şeyleri kalmadı. Bakın Erdoğan’ın konuşmalarını izliyorum sadece tutunduğu 18 yaş seçilme hakkı, bir oradan anlatıyor. 18 yaşında oy kullanan gençler üstünden referandumdan çıkmaya çalışıyor. Geçen 2010 referandumunda da seçilme yaşını 25’e indirdi. Şimdi AKP’nin kaç vekili var 25 yaşında olan Mecliste. Sizler de, bizler de yılar öncesi oy kullanma hakkının 18 yaş olmasını savunuyoruz, programlarımızda zaten var. Bizce de  gençlerin seçme seçilme hakkı 18 olsun ama mesele o değil. Bugün gençler asıl iş, aş istiyor, genç işsizlik oranı felaket artmış oranda. Sen bunlara bir şey sunmuyorsun bunların oyunu kapmak seçilme hakkını 18 yapıyorsun; kimseyi vekil yapacağın yok.”

 

Emek Partisi İl yöneticisi Ergin Tekin ziyaret nedeniyle Alper Taş’a teşekkür ederek,  bu dönem ülkenin olduğu gibi Dersim’in de gündeminin referandum üzerinden yürüdüğünü, ‘hayır’ cephesinin oldukça geniş olduğunu ama seçimlerin sonucuna dair halkta olan umutsuzluğun kırılması gerektiğini belirtti. Tekin ‘evet’ de çıksa ‘hayır’ da çıksa demokrasi ve emek mücadelesinin devam edeceğini ama güçlü bir ‘hayır’ çıkmasının bu mücadelenin umudunu ve birlikte mücadeleyi de yükselteceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim