• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

Alican Önlü: Bu proje bir ihtiyaçtır

Alican Önlü: Bu proje bir ihtiyaçtır
Dersim Katı Atık Birliği (DER-KAB) tarafından yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi Projesi'ne ilişkin konuşan HDP Milletvekili Alican Önlü, "Bu proje kentin en temel ihtiyaçlarından biridir. Ancak bir yer sorunu vardır" dedi.

Sütlüce bölgesinde yaşayan köylüler, Katı Atık Entegre Tesisi ile ilgili görüşmek için HDP'yi ziyaret etti. Ziyarette HDP Milletvekili Alican Önlü, HDP Eş Başkanları Ferhat Yıldız, Nazlı Çelik Öz ve Meclis Üyeleri Haydar Demir, Nurgül Yalay ile Makbule Tulga hazır bulundu. Köylüler, projeye karşı olmadıklarını bir kez daha ifade ederek yer değişikliği talebini gündeme getirdi.

YAPTIĞINIZ ŞEY ÇOK DEĞERLİDİR

Köylülerin kendi toprağına ve yaşam alanına sahip çıkmasının önemli olduğunun altını çizen HDP Milletvekili Alican Önlü, "Bu bir ilktir ve önemlidir. Yaptığınız şey çok değerlidir. Ancak "siz ne düşünüyorsunuz" sorusunu diğer kurumlara sorabilirsiniz, ama bize değil. Çünkü bizim yıllardır yaptığımız ortadadır. Biz Kırmızı Dağ'ın tepesine karakol dikilirken de karşı çıkmışızdır. Biz doğayı sadece ağaçla ölçmüyoruz. İnancıyla, diliyle, kimliğiyle bir bütün olarak değerlendiriyoruz" dedi.

BU PROJE BİR İHTİYAÇTIR

Söz konusu projenin kentin en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu belirten Önlü, "Doğayı seviyorsanız da, suların kirletilmesini istemiyorsanız da bu proje bir ihtiyaçtır. Bunu siz de söylüyorsunuz. Şimdi bizim geldiğimiz bu aşamada bazı laflar boşadır. Her şey tamam ancak bir yer sorunu vardır. Evet, bu yer sorununa biz de katılıyoruz" şeklinde konuştu.

YER DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEME ALINMALI

DER-KAB'a seslenen Alican Önlü, "Yer değişikliği konusu birlik tarafından gündeme alınmalıdır. Çünkü bu konu birliğinden yetkisindedir. Burada bir eleştirimiz var. Bu yer değişikliği şimdiye kadar yapılmalıydı. İş sona geldikten sonra olmaz. Parti olarak da komisyon olarak yer değişikliği talebiniz yanındayız" dedi.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim