• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 13 °C

Ali Mustafa Çelik, aday adaylığını açıkladı

Ali Mustafa  Çelik, aday adaylığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’de 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimde aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor.

Eğitimci ve Kamu Yönetimi Uzmanı Ali Mustafa Çelik, CHP Tunceli İl Örgütü’nde çok sayıda partilinin katılımıyla  milletvekilliği aday adaylığını duyurdu.

Basın açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu selamlayarak başlayan Ali Mustafa Çelik, Kılıçdaroğlu'nun  Türkiye'de demokrasi ve hukukun  tesis edilmesi için  başlatmış olduğu mücadelesine Tunceli'den tam destek vereceklerini söyledi.

Ülkenin gidiş hattına dikkat çekerek çözümün tek adresinin CHP  olduğunu söyleyen Çelik, “Ülkemizin bu kötü durumdan kurtuluşunun reçetesi Cumhuriyetin temel değerleri ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleridir”dedi.

24 Haziran 2018 tarihinde baskın seçim yapılması kararı alındığını belirten Çelik, “Bu seçim hem Başkanlık seçimi hem de Milletvekilliği seçimidir.16 Nisan 2017 tarihinde yapılan anayasa değişikliği Referandumu ile dünyada örneği görülmeyen bir başkanlık sistemine geçildi. Getirilen bu sistem aslında tek adam rejimidir, tek adam iktidarıdır. AKP iktidarı 15 yıldır Türkiye’yi tek başına yönetiyor. Fakat hangi tarafından tutarsanız tutun bu iktidar adeta dökülüyor. 15 Temmuz hain bir darbe girişimidir. FETÖ alçak darbesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler sonucu OHAL ilan edilmiş, bu uygulama amacını aşmış,  Temel Hak ve Hürriyetler, İnsan Hakları, Hukuk Devleti İlkesi adeta ortadan kaldırılmış, haksız ihraçlar, kamu vicdanını derinden yaralamıştır”şeklinde konuştu.

15 yıllık AKP İktidarı döneminde her alanda yıkımın yaşandığına dikkat çeken Çelik şunları söyledi: “Ekonomi çökme noktasına gelmiş, eğitim sistemi laik, bilimsel, çağdaş niteliğinden uzaklaştırılmış, tarikat ve cemaatler eğitim sürecinin ana unsuru haline getirilmiştir. Birlikte yaşama irademiz, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici kimlik siyaseti ile zedelenmiştir. Millî servet ve birikimlerimiz yağmalanmış, geniş halk kitleleri, işsizlik ve yoksulluğa mahkum edilmiştir.”

KHK’lar ile TBMM’nin  işlevsiz hale getirildiğini ve  milli iradenin gasp edildiğini de sözlerine ekleyen Mustafa Ali Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Medya özgürlüğü yok edilmiş, muhalif basın mensupları tutuklanmış, medya ele geçirilmiştir. Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü zedelenmiştir. Laik ve Demokratik Cumhuriyetin temel değerleri tahrip edilmiştir. Bilim üreten üniversiteler, konuşamaz hale getirilmiştir. Kadınlara ve çocuklara yönelik istismar, taciz ve şiddet vakaları artmıştır. Çalışanların sorunları giderek artmıştır. Ülke yönetilemez duruma gelmiş, insanlar topraklarını terk etme noktasına gelmiştir”

Ülkenin bu kötü durumdan kurtuluşunun reçetesinin, Cumhuriyetin temel değerleri ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri olduğunu belirten Çelik, “Bu topraklarda kardeşçe yaşamanın formülü, laik, demokratik Cumhuriyetin yaşatılması; özgürlük, eşitlik, dayanışma ve adaletin yüceltilmesi ve  Parlamenter Demokrasinin  yeniden inşa edilmesidir. Çözüm adresi ise  CHP’dir. Biz ülkemizi seviyoruz, bu toprakları seviyoruz. Biz insanlarımızı seviyoruz, hep beraber bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz Ayrılığın-Gayrılığın olmadığı bir Türkiye’yi inşa etmek istiyoruz. Biz memleketimize sevdalıyız. İnancımıza, kültürümüze, değerlerimize bağlıyız. Biz Dersim’in kutsal topraklarına sevdalıyız. Bu toprakların yetiştirdiği onurlu ve güzel insanlara selam olsun, Bu topraklara sevdalı bu topraklara bağlı  insanlara selam olsun. CHP ‘ den Milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum”dedi.

Ali Mustafa Çelik kimdir?

1969 Tunceli doğumlu

Mesleği: Öğretmen ve  Kamu Yönetimi Uzmanı

Eğitim Hayatı

-Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü mezunu.

-Türkiye Ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde(TODAİE) Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yapmıştır. Yüksek lisans eğitiminde ‘Mesleki Teknik Eğitimde Yönetim : Sivil Toplum Örgütlerinin  Eğitim sürecine  Katılımı’ isimli   çalışmayı   yapmıştır.

-Yüksek Lisans Eğitiminde  başarı ,kişilik ve temsil yeteneği gibi kriterlere göre dereceye girdim ve  ÇİN HALK CUMHURİYETİ   Kamu Yönetimi Sistemini incelemek  için Çin’de Eğitim Seminerlerine  katılmıştır.

-Ankara Devlet Yabancı Diller  Eğitim merkezinde yabancı dil eğitimi almıştır.

İş Hayatım

Eskişehir Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,  Tunceli Namık Kemal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Tunceli Mesleki Eğitim merkezinde    Öğretmenlik,   yöneticilik ve okul  müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Meslek hayatının  yaklaşık 20 yılını  okul müdürü ve yönetici olarak geçirmiştir.

Milli Eğitim Şube Müdürlüğü eğitimi almıştır ve Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. 2017 yılında emekliye ayrılmıştır. Orta derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Evli ve üç çocuk babası. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim