• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Alevi Dedesi Zeynel Gültekin’den yetkililere teşekkür

Alevi Dedesi Zeynel Gültekin’den yetkililere teşekkür
Tunceli İnanç Yerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Zeynel Gültekin, Kureyş Baba Ocağı yolunun onarım ve yenileme çalışmalarının başlaması nedeniyle çaba gösteren yetkililere teşekkür etti.

Baba Mansur Ocağı Alevi Dedesi Zeynel Gültekin,  yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Anadolu Aleviliğinin önemli zatlarından biri olan Kureyş Baba ile ilgili uzun zamandır rüyalarıma giren hususlar vardı. Rüyalarımın tesiriyle Nazımiye İlçesi, Bostanlı Köyü, Zeve Mezrası’nda bulunan mübarek zatı müteaddit defalar ziyaret etmeye gittim. Ancak; her gidişimde gerek kendim gerekse ziyarete gelen insanların yolun çok kötü olması nedeniyle büyük zorluklar yaşadığına şahit oldum. Bu kutsal mekanı ziyaret etmeye niyetlenen ancak erişiminin zor olması nedeniyle bundan üzülerek vazgeçmek zorunda kalan çok sayıda insanlar muhatap oldum. Yıllardır buranın yolunun yapılması için bir Baba Mansur Ocağı Alevi Dedesi ve Tunceli İnanç Yerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı olarak yetkililer nezdinden çok defa girişimde bulunmuş fakat bir sonuç alamamıştım.

Nihayet; uzun bir aradan sonra Hz. Hızır ve cetlerimin yardımı ve inananların duaları sayesinde Kureyş Baba Ocağı yolunun onarım ve yenileme çalışmaları başladı. Bu durumu yeni gelen Valimiz Sayın Tuncay Sonel’in ayağı uğurlu geldi diye yorumluyorum. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Nazif Yıldırım, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İrfan Alan’ın büyük destek ve çabalarıyla yol çalışmaları başlatıldı. Tüm inananlar adına bu mübarek ocağın yolunun yapılmasına üstün gayret ve çaba sarf eden başta Valimiz Sayın Tuncay Sonel olmak üzere Nazımiye Kaymakamı Akın Zor, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü İrfan Alan ve yol çalışmasında emeği geçen bütün çalışanlara sonsuz teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum. Sayın yetkililerimizden Kureyş Baba Ocağı yolunun asfaltlanması için bu gayret ve desteklerini sürdürmeleri konusunda yardımlarını bekliyoruz. Aşk-ı niyazla selam ve hürmetlerimi sunuyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim