• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 21 °C

Akpazar Belediyesine kayyum atanması protesto edildi

Akpazar Belediyesine kayyum atanması protesto edildi
Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belde Belediyesine kayyum atanması düzenlenen oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Yapılan açıklama ve oturma eylemine Peri Belediye Eş Başkanları, siyasi parti ve kurum temsilcileri, belediye meclis üyeleri, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Açıklamada konuşan Emek Partisi Dersim İl başkanı Ergin Tekin, 2014 seçimlerinden sonra da aynı şeylerin yaşandığı belirterek “Bu kayyum atamalarıyla iki milyona yakın seçmenin hakkı ihlal edilmiştir. Bu kayyum siyaseti 15 Temmuz’dan sonra tek adam yönetiminin kendi iktidarını perçinlemek için ortaya koyduğu yöntemlerden biriydi. Bu siyasetin iki boyutunun olduğunu söyleyebiliriz.  Biri, halkımızın seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmesi diğeri ise Kürt sorununda ki çözümsüzlük.” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu adına konuşan Hıdır Yıldız, faşizmin her geçen gün daha da saldırganlaştığı bir sürecin yaşandığını belirterek şunları kaydetti:

“AKP iktidarı bulunduğu tüm alanlarda kazanılmış hakları gasp etmeye devam ediyor. Bizler de bugün bulunduğumuz tüm mevzilerde bu saldırıları ancak ve ancak birleşik devrimci bir mücadele durdurabileceğimizi düşünüyoruz.”

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Belediye binasına bakıldığında tablonun çok net görüldüğünü söyleyerek “Burası belediye değil artık bir karakol. Duvarlar yükselterek, tel örgüleri yükselterek, asker postallarıyla işgal ederek bu sorunu çözemezsiniz. Kayyum siyaseti, kayyum cumhuriyeti onun uygulamaları Kürt halkının, kadınların yüreğinde ve aklında asla yer etmeyecek. Yapılan anketlerde de Kürt halkının kayyum siyasetini doğru bulmadığını bu konuda asla ikna olmadığını çok net gösteriyor. Eş başkanlık sisteminin, eşit temsil sisteminin gasp edilmesine, siyaset yapma hakkımızın gasp edilmesine, kurumlarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün buradalar yarın buradan gidecekler. Halkımız iradesine sahip çıkacak. ” diye konuştu.

Açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim