• BIST 9718.2
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 24 °C

Ağustos ayı olağan meclis kararları açıklandı

Ağustos ayı olağan meclis kararları açıklandı
Dersim Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan meclis toplantılarında alınan kararları açıkladı.

Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un başkanlığında, belediye toplantı salonun gerçekleştirilen toplantıya belediye meclis üyeleri katıldı.

Ağustos ayı olağan meclis toplantı salonunda alınan kararlar şöyle;

GÜNDEMİN BİRİNCİ MADDESİNDE BULUNAN: Yüksekova Belediyesi Başkanlığının talebinin görüşülmeye geçildi.  

Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda; Yüksekova Belediye Başkanlığının 14.07.2016 tarih ve 604 sayılı yazısı ile sokağa çıkma yasağının ilan edildiği tarihlerde yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle evleri zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi bakımından inşaat malzemesine ihtiyaç duyulduğu belirtilerek ayni yardım talep edilmiştir. Yüksekova Belediye Başkanlığının mali durumu, ilçede meydana gelen olayların boyutu nazara alınarak, yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunun 14,15 ve 75.maddeleri kapsamında ayni yardım olarak  150.000,00  TL.  miktarında inşaat malzemesi alınarak Yüksekova Belediye Başkanlığına teslim edilmesi, ihale iş ve işlemlerinin Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce yapılması  oylamaya sunuldu; Deniz KARAAĞAÇ, Musa TURAN’ın ret oyu, Aydın KARATAŞ  ve Ali GÜYÜLDAR’ın çekimser oyuna karşılık,  oy çokluğu ile kabul edilerek  gereği için karardan bir örneğinin Fen İşleri   Müdürlüğüne,  bir örneğinin Mali Hizmetler   Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

GÜNDEMİN İKİNCİ MADDESİNDE BULUNAN: İl Emniyet Müdürlüğü’nün 12.07.2016 tarih ve 81380 sayılı  talebinin  görüşülmesine geçildi.

 Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda: Tunceli Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün 12.07.2016 tarih ve 87865955.27243(81380) sayılı yazısı ile Moğultay Mahallesi Ziraat Bankası Karşısında bulunan Aktuluk Mahallesi Minibüs Hattı araçları tarafından kullanılan   durak yerinin, Karayolları Trafik Kanun ve  Yönetmeliklerinde belirtilen standartlara aykırı ve  kazaların meydana gelmesine sebebiyet verecek konumda olması nedenleriyle kaldırılması gerektiği anlaşıldığından, durak yerinin kaldırılması talebi    oylamaya sunuldu; oy birliği ile kabul edilerek  gereği için karardan bir örneğinin Zabıta   Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

GÜNDEMİN ÜÇÜNCÜ MADDESİNDE BULUNAN: Dersim Spor’a yardım yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. 

Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda: İlimizde faaliyet gösteren Dersim Spor Kulübünün Atletizm, Kayak ve Basketbol gibi amatör branşlarının, içinde bulundukları maddi sıkıntılardan dolayı 5393 sayılı Kanunun 14. Maddesinin (b) bendi “Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir”. hükmü kapsamında, Dersim Sporun amatör branşlarına destek olmak üzere 20.000,00 TL  nakdi yardım yapılması oylamaya sunuldu;  Ali GÜYÜLDAR ve Aydın KARATAŞ çekimser oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilerek  gereği için karardan bir örneğinin Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

GÜNDEMİN DÖRDÜNCÜ MADDESİNDE BULUNAN: Vatandaşların imar değişiklik taleplerin görüşülmeye geçildi.    

Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda:

Av. Doğukan KUDAT’ın 12.07.2016 tarih ve 1922 sayılı dilekçesi ile talep  ettiği Atatürk Mahallesi Teknikevler Kooperatifi A ve B, C bloklar arasındaki yolun kaldırılması talebi değerlendirildi, mevcut yolun Kooperatif  inşaatından önce kök 104 ada 41 ve 42 parseller arasında da olduğu, kooperatifin kuruluşundan itibaren iki ayrı parsel üzerine inşa edildiğinden, dilekçede bahsedilen diğer sorunların Kooperatif hukukunu ilgilendiren sorunlar olduğu tespitiyle talep oylamaya sunuldu Hüseyin TUNÇ çekimser oyuna karşılık  oyçokluğu red  edilerek  gereği için karardan bir örneğinin İmar ve Şehircilik   Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

GÜNDEMİN BEŞİNCİ MADDESİNDE BULUNAN: a) Ertelenen konulardan,    Hasan ÇAMDEVİREN talebinin görüşülmeye geçildi.  

Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda:  İlimiz Atatürk Mahallesi 104 ada 13 nolu parselin bulunduğu alanda imar planı değişiklik talebi, parsel üzerinde Kentsel Dönüşümle konutların yenilenmesine katkı sunacağı dolayısıyla kamu yararı içermesi sebebi ve Kamuya yol olarak ayrılan alanlarda değişiklik yapmaması sebebiyle, parselin kuzey ve güneyinde bulunan yolların 10 m den 15 m çıkarıldığının da tespitiyle oylamaya sunuldu. Hasan KANILMAZ red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilerek  gereği için karardan bir örneğinin İmar ve Şehircilik   Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

GÜNDEMİN BEŞİNCİ  MADDESİNDE BULUNAN: b) Ertelenen konulardan,    İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar değişiklik   talebinin    görüşülmeye geçildi.   

Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda:  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Ruhsat katkı paylarının hesaplanmasında Günübirlik Tesislere ayrı bir katkı payı sınıfının açılması talebi, Katkı paylarının Belediye Gelirleri Kanunu ile belirlenmiş olduğu, aksine bir karar alınamayacağı tespitiyle oylamaya sunuldu, oy birliği ile red edilerek  gereği için karardan bir örneğinin İmar ve Şehircilik   Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

GÜNDEMİN BEŞİNCİ MADDESİNDE BULUNAN: c) Ertelenen konulardan,    ihaleye çıkarılmasına karar verilen Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi Minibüs hattı güzergâhların belirlenmesi ve Meclis üyelerin arasından ulaşım komisyonu kurulması talebinin görüşülmeye geçildi.

Meclis tarafından konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda;   Konu ile ilgili çalışmalar henüz tamamlanmadığından, konunun bir sonraki meclis toplantısına ertelenmesi oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edilerek  gereği için karardan bir örneğinin Zabıta   Müdürlüğüne, ve bir örneğininde bilgi için İl Makamına sunulmasına karar verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim