• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 12 °C

Afgan çobanın tutukluğuna devam kararı verildi

Afgan çobanın tutukluğuna devam kararı verildi
Hozat’ta meydana gelen olayda Afgan uyruklu çoban Seyfullah T.’nin cinsel istismarda bulunduğu iddiasına yönelik açılan davanın ilk duruşması dün görüldü.Afgan çobanın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Hozat’ta meydana gelen olayda Afgan uyruklu çoban Seyfullah T.’nin 9 yaşındaki A.G.’ye yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasına yönelik açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Afgan çobanın tutukluluğuna devam kararı verildi.

İddialara göre olay, 14 Haziran tarihinde Hozat’ta meydana geldi. 30 yaşındaki Afgan uyruklu çoban Seyfullah T., iddiaya göre 9 yaşındaki A.G.’yi eşeğe bindiği sırada taciz etti. A.G. yaşananları annesine anlattı ancak ertesi gün taciz olayı aynı bölgede bir kez daha gerçekleşti. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Seyfullah T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı, Seyfullah T. hakkında “12 yaşından küçük mağdurların sarkıntılık düzeyinde cinsel istismarı” suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İddianamede 9 yaşındaki A.G.’nin Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’ndeki adli görüşme değerlendirmesine de yer verildi. Değerlendirmeye göre A.G.’nin zekâ düzeyinin yeterli olduğu ve yaşadıklarını rahat bir şekilde ifade edebildiğinin gözlemlendiği, zihinsel kapasitesi ve olayları anlayış biçiminin yaşıyla uyumlu olduğu, mağdurun ifadesinde anlattığı fiziksel istismar (dokunma) öyküsünün samimi ve tutarlı olduğu, mağdurun olayları abartmadan olduğu gibi aktarabildiği, mağdurun adli görüşmesi ile işbirliği içinde hareket ettiği, ifadelerinde samimi ve iletişime açık bir tutum sergilediği, yaptıklarının bilincinde olduğu belirtildi. Yine A.G.’nin sevk edildiği Fırat Üniversitesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen tarihli raporda tüm psikiyatrik ve psikometril değerlendirmeler sonucunda A.G’nin beyanlarına itibar edilmemesini gerektirecek herhangi bir psikiyatrik bozukluğa saptanmadığı ifade edildi.

 

AFGAN ÇOBAN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

24 Haziran tarihinde tutuklanarak Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilen Seyfullah T. dün Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlanan Afgan çoban suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti dosyada görevsizlik kararı vererek dosyanın Hozat'a gönderilmesine karar verirken, Afgan çoban Seyfullah T.'nin ise tutuklu yargılanmasına devam kararı verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim