• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Acılı ailelerin bekleyişi sürüyor

Acılı ailelerin bekleyişi sürüyor
Dersim’de 21 Nisan günü bulundukları aracın Munzur Çayı’na düşmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalışmaları bin kişilik ekiple 7’inci günde de devam etti. Çalışmalardan henüz bir sonuç elde edilemedi.

Diyarbakır gezmek için Dersim’e gelen ve içinde Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve 22 yaşındaki Baran Aslan Taş’ın bulunduğu otomobil, 7 gün önce sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu Munzur Çayı’na uçtu.

Yaklaşık bin kişilik ekiple 55 kilometrelik alanda Munzur Çayı’nda aracın düştüğü alandan başlayarak kent merkezinde bulunan Uzunçayır Baraj Gölü’ne kadar devam eden arama çalışmalarına 27 ekipten oluşan bin kişi katılıyor.

Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK), 112, jandarma, AFAD, Dersim Belediyesi itfaiyesi, jandarma arama kurtarma (JAK) ekipleri, İstanbul, Ankara, Mersin, Van, Erzurum, Diyarbakır, Urfa, Bitlis, Elazığ ve Afyon illerinden gelen ekipler ve  gönüllülerden oluşan vatandaşlarla  arama çalışmaları sürüyor.

Şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemeyen arama-kurtarma çalışmaları Munzur Çayı’nın debisinin yüksek olması nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Ovacık karayolunun 40’ıncı kilometresinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu düştükleri Munzur Nehri’nde kaybolan Baran Aslantaş (22), Azad Demiral (21) ve Mehmet Can Demiral’ın (22) ailelerinin acılı bekleyişi ise sürüyor.

Dersim Belediyesi ve Ovacık Belediyesi ise kayıp çocuklarının aileleri ve yakınlarının barınma ve yemek  sorunu konusunda mağdur olmaması için desteklerini sürdürüyor.

Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) Ekip Başı Ali İhsan Bayır, arama kurtarma çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çalışmalarımız 21 Nisan’dan beri 6’ıncı gününde, tüm ekiplerimiz  ve günüller olarak çalışmalarını sürdürmektediler. Yaklaşık 700 ile 1000 kişi arama kurtarma faaliyetine katılıyor. MUDAK olarak bizde 35 kişi ile kıyı araması ve suda sondalama yöntemi ile aracı bulmak için çaba sarf ediyoruz buna göre yöntemimizi tekrar belirleyeceğiz”dedi.

Munzur Nehrin’de arama faaliyetlerine aktif katılan Mudak üyesi Hikmet Gökmen ise, “Bugün 6’incı gün, grup olarak buradayız çalışıyoruz ama şuana kadar bir şey bulamadık. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ama suyun debisi çok yüksek ve su çok kirli dibi göremiyoruz. Çocuklaır ilk günden beri arıyoruz ama hala su çok kirli ama biz sonuna kadar bu çetin koşullara rağmen çalışmalarımıza devam edeceğiz”ifadesini kullandı.

Kayıp çocukların yakınlarından Bahattin Aydın, “6 gündür buradayız herkesten razıyız. Vali, Kaymakam, Belediye başkanları, alay komutanı arama tarama konusunda yanımızdalar. Dersim halkı  maddi ve manevi olarak yanımızdalar sağ olsunlar, sadece cenazelerimiz bulunsun ve biz huzura kavuşalım tek isteğimiz budur”şeklinde konuştu.

Haber: Kenan Korkmaz

acili-ailelerin-bekleyisi-suruyor-(2).jpgacili-ailelerin-bekleyisi-suruyor-(3).jpgacili-ailelerin-bekleyisi-suruyor-(4).jpgacili-ailelerin-bekleyisi-suruyor-(6).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim