• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

Acılı aile kaybolan oğullarının bulunmasını istiyor VİDEO HABER

Acılı aile kaybolan oğullarının bulunmasını istiyor VİDEO HABER
Dersim’de 6 gündür ulaşılamayan Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları sürüyor. Eroğlu ailesi çocuklarının bulunması için devlet yetkililerinin çalışmalarını yoğunlaştırılmasını istiyor.

Sosyal medyada çıkan asılsız yorumların kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden aile tek isteklerinin çocuklarına ulaşmak olduğunu söylüyor.


Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’nde yaşayan 28 yaşındaki Engin Eroğlu, Cumartesi günü hayvanlarını otlatmaya çıkardı. Eroğlu’nun akşam eve dönmemesi üzerine ailesi köy sakinleriyle birlikte aramaya çıktı. Engin Eroğlu’nun gittiği güzergahları arayan yakınları, Munzur kıyısındaki Şorşwenk Köprüsü yakınlarında Eroğlu’nun cep telefonu ve şapkasını buldu. Ana yol kenarında ise kan izine rastlandı.

“Otobüs şoförü ve muavin gözaltında”


Ovacık Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Eroğlu'nun kaybolduğu tarihte bir yolcu otobüsünün Ovacık ilçesinden Munzur Çayı kenarındaki yolu kullanarak İstanbul'a gittiği belirlendi.


Aynı tarihte bu otobüste yer alan bir yolcu, olay günü cep telefonu ile çektiği görüntüleri daha sonra incelediğinde görüntülere Eroğlu'nun kaybolmadan önceki son anlarının da yansıdığını fark edip bu görüntüleri Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırdı.


Savcılıkta görüntülerin incelenmesi sonucu Eroğlu'nun olay günü yol kenarında iken, yoldan geçen otobüsün arızalanıp açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Çayı'na düştüğü anlaşıldı.
Eroğlu'nun kısa süreliğine kameraya takıldığı ve ardından da ses geldiği duyulan görüntülerden yola çıkan savcılığın talimatı üzerine söz konusu otobüsün olay günü araçta yer alan 2 şoförü ve bir muavini gözaltına alındı.

Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları  AFAD ekipleri ve gönüller tarafından  Munzur Vadisi boyunca devam ediyor.


Engin Eroğlu’nun babası Ali İbrahim Eroğlu, “Devletten yardım istiyorum, bende bu devletin bir insanıyım benim oğlum bulunsun lütfen devlet oğlumu bulsun. Suyun debisi yüksek olduğu için arama yapan insanlar korkuyor.  İyi elemanlar buraya gönderilsin ki benim oğlum bu sudan çıkarılsın, ben bunu istiyorum”dedi.


Sosyal medyada yapılan yorumların arama çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade eden Amca Hüseyin Eroğlu ise, “Bu bir trafik kazasıdır. Durum savcıya intikal etmiştir. Gelen ekipler yetersiz kalıyor. Suyun şiddeti engel oluyor. Bizim talebimiz işin uzmanlarının gelmesi ve Engin’in bulunmasıdır.”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim