• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 15 °C

AB projeler fuarında Tunceli stand açtı

AB projeler fuarında Tunceli stand açtı
Ankara’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlediği “İESP SOP Projeleri” Fuarında Tunceli proje standı açıldı.

İESP SOP Program Otoritesi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından 17 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlediği  “İESP SOP Projeleri” Fuarında Tunceli proje standı açıldı.

Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Tunceli rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tunceli Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.2.3. Kademe Müdürlüklerinin eş başvuru sahibi olduğu “Özel Eğitimde Bilgi İletişim Teknolojilerinin Kullanımı” adlı IKG projesi kapsamında oluşturulan fikri çıktılar ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde ziyaretçilere tanıtıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Prof. Dr. Vedat Bilgin’in katılımı ile düzenlenen açılış töreni saat 10.00’da başladı. Açılış töreninde, sırasıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin açılış konuşmalarını yaptı. Açılış konuşmaları ile İKG PRO hakkında ve İESP SOP altında yürütülen projelere ilişkin tanıtıcı kısa filmler gösterildi.
Açılış konuşmasında Fuarın önemine değinen Bakan Bilgin, "Türkiye'nin modern bir topluma doğru büyük mesafe katettiğini belirterek, "Türkiye, 30 yıl içerisinde tarımsal bir toplumdan modern bir topluma doğru demografik olarak büyük bir mesafe katetmiştir ve bu süreç devam etmektedir. Modernleşme, aynı zamanda meslekleşme, endüstriyelleşme demektir. Bu ikisi aynı zamanda eğitimi gerektiren, eğitim organizasyonlarını ve eğitim süreçlerini farklılaştırarak, ileriye taşıyan bir süreçtir. Dolayısıyla mesleklerin niteliksel derinlik kazanması, fevkalade önemlidir. Görüyorum ki; bu Avrupa Birliği ile yapılan projelerin çoğu eğitimle ilgilidir ve meslekleşmeyi fonksiyonel hale getirecek nitelikler kazandıracak bir eğitimdir. Bu, fevkalade önemlidir" diye konuştu.

Bakan Bilgin, gerçekleştirilen projeleri eğitim alanlarından çıkararak, istihdam yaratıcı etkilerini toplumla buluşturacaklarını söyleyip, "Tabi bu aşamada Avrupa Delegasyonu ile yaptığımız çalışmalarda, bu projeleri daha da ileriye taşıyacak bir program hazırladık. Özellikle doğrudan doğruya iş gücüne farklı nitelikler kazandıracak projeler arka arkaya programımız içerisindedir. Bu programlarda, bu iş birliğini elle tutulur istihdam yaratıcı etkileriyle Türk toplumuyla tanıştıracağız. Bu projeleri, sadece eğitim ortamlarında gerçekleştirilen faaliyetler olmaktan çıkarıp, elle tutulan neticeleri olan projelere dönüştüreceğiz" dedi.

Proje Koordinatörü olan İsmail Yardimciel Ankara’da yapılan fuarda katılımcılara ve ziyaretçilere fikri çıktıların tanıtıldığını söyleyerek katılımcı ve ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldığını aktardı.

128 bin Avro tutarındaki projenin 13 bin Avrosu Namık Kemal mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından eş finansman olarak karşılanan proje 28 Şubat 2023 tarihinde sona erecektir.

HABER MERKEZİ

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim