• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 5 °C

62 Munzur Spor’un çocukları futbolumuzun geleceğidir

KENAN KANDİL

 

Cengizler Ticaret'in Dersimli gençleri ve çocukları spora kazandırmak bağlamında açmış olduğu Cengiz Plaza Spor okulu, olmadık bir sorundan kaynaklı 62 Munzur Spor adını alarak yoluna devam ediyor Bu kulübün yaşamasına en büyük destek, başta sayın Necdet Cengiz olmak üzere sınırlı sayıda iş insanlarının katkılarıyla devam ediyor.

Böylesi güzel bir alt yapıyı oluşturarak Dersim’e kazandıran ve aramızdan talihsiz bir şekilde erken ayrılan sevgili Yusuf Cengiz’i özlem ve sevgiyle anarak yazıma başlıyorum.

Dersim gezim esnasında Dersimspor antrenmanları ile birlikte 62 Munzur Spor antrenmanlarını da izleme fırsatı bulduğum Munzur’un çocukları, Elazığ U15 Ligine hazırlanıyorlardı.

Büyük bir zevkle antrenmanlarını izlediğim çocukların gözlerinde okuduğum kararlık, hırs ve heyecan öylesine belirgindi ki, kazanma odaklı sanki müsabaka varmış gibi çalışıyorlardı.

Kararlık, hırs ve heyecanın yanı sıra yeteneklerini sahada göstermeleri görmeye değerdi.

Kısıtlı ve yetersiz alt yapı tesisleriyle zorluklar içinde mücadele eden 62 Munzur Spor, bu olanaksızlıklara rağmen Türkiye Milli Takımı alt yapı seçmelerine futbolcu gönderme başarısını da göstermişlerdir.

Alt yapıya dayalı bu kadroya sahip çıkıldığında, uzak değil, birkaç yıl içinde adlarından bahsettireceği önemli futbolcular çıkacaktır.

Nasıl ki, Erivan Barut isimi ile öne çıkan Dersim adı, gelecek adına futbolda da, Munzur’un çocuklarıyla önemli isimlerin ortaya çıkaracağı günler, uzak bir zaman dilimi ile değil, yakın bir zaman dilimi içinde gerçekleşecektir.

Dersim ismi Dersimspor’la anıldığı gibi, Dersim ismi Munzur’un çocuklarıyla kuracağı güçlü alt yapısıyla da adından söz ettirebilir, ve bu potansiyelde vardır, ve hazırdır.

Nasıl ki, kısıtlı ve imkansız olanaklarla Dersim adını Kick Boks ve Muay Thai dallarında Erivan Barut’la öne çıkartıysak, bunu 62 Munzur Spor’un çocuklarıyla da başarabiliriz.

Hollanda Milli Takımı eski futbolcularından Frank Rijkaard’ın söylediği ifadelerden yola çıkarak ”Aslında her şeyden biraz var Türk futbolunda, ama hiçbir şeyden tam yok”şeklindeki sözleri bizde de her şeyden birazın var olduğu ama hiç bir şeyinde tam olmadığıdır.

Kısıtlı ve tam olmayan olanaklarla hazır ve biraz olan potansiyelimizi destekleyip, tamamladığımız takdirde güçlü bir Dersimspor’u ancak o zaman yaratabiliriz.

Bu bağlamda alt yapımız vazgeçilmez olmazımız olmalıdır.

Aklıma gelen ilk düşüncenin, devamlılığı ve alt yapısı olmayan Dersimspor’un geleceği, ancak 62 Munzur Spor’un alt yapısının güçlendirilmesiyle geleceği olacağıydı.

Alt yapısı olmayan bir gelecek, yok olmaya ve yıkılmaya mahkûmdur.

Dersimspor’da yaşadığımız yakın tarih, buna tanıktır.

 

Bu yazı toplam 18364 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim