• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 28 °C

6 ayda erken teşhis ile 33 kadının kansere yakalanması önlendi

6 ayda erken teşhis ile 33 kadının kansere yakalanması önlendi
Sağlık müdürü Sercan Özaydın, Tunceli'de kanser tarama ve erken teşhis çalışmalarında 6 aylık dönemde yaptıkları çalışmalar ile Türkiye'de birinci sırada bulunduklarını belirtti.

Tunceli'de, Sağlık müdürlüğünün kanser ile mücadele çalışmaları kapsamında son 6 ay içerisinde bin 748 kadın üzerinde yapılan kanser taramasında 33 kadında kanserleşme potansiyeli olan doku tespit edildi ve erken teşhis sayesinde bu kadınların kansere yakalanmaları önlenmiş oldu.

Sağlık müdürü Sercan Özaydın, Tunceli'de kanser tarama ve erken teşhis çalışmalarında 6 aylık dönemde yaptıkları çalışmalar ile Türkiye'de birinci sırada bulunduklarını belirterek, "İl genelinde 3 bin 473 kadın ve erkek üzerinde yapılan kolan kanseri taraması sonucunda ise, 30 hastada kanser potansiyeli olan doku tespit edildi ve bu hastalara hızla müdahale edilerek kanser hastalığına yakalanmadan bu hastalarımız da sağlıklarına kavuşarak kurtulmuş oldular" dedi.

Tunceli Sağlık Müdürlüğü'nce son 6 ayda kent genelinde yapılan kanser tarama verileri açıklandı. 3 bin 473 kadın ve erkek üzerinde yapılan kolan kanseri taraması sonucunda 30 hastada kanser potansiyeli olan doku tespit edildiğini anlatan Tunceli Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, 33 kadında kanserleşme potansiyeli olan doku tespit edildiği ve erken teşhis sayesinde kansere yakalanmaları önlendiğini söyledi. Özaydın, Kanser taraması yapılan hastaların yaş aralığı 50-60 bu tarama sonucunda 30 hastamızda kanserleşme potansiyeli olan doku tespit edildi ve erken müdahale ile 30 hastamız yapılan tıbbi müdahaleler ile kanser hastalığına yakalanmadan sağlıklarına kavuşmuş oldu dedi.

ERKEN TANI ÇALIŞMALARINDA TUNCELİ EN BAŞARILI İL

Özaydın Tunceli'nin kanser ile mücadele konusunda erken teşhis ve tarama programları ile birçok hastanın kansere yakalanmadan erken tanı sayesinde kurtulduğunu ve bu çalışmalar ile kentin Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 6 aylık dönemde kanser taraması ve erken tanı konusunda Türkiye'de en başarılı il olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye çapında yürüttüğü çalışmalar sonucunda özellikle akciğer kanseri, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri çok üst sıralarda olduğu tespit edildi. Bakanlığımız toplumda yaygın olarak görülen bu kanser türleri ile mücadele erken tanı çalışmaları için bütün sağlık müdürlüklerini seferber etti. Tunceli Sağlık Müdürlüğü olarak kısa sürede çalışmalarınızı en üst seviyede hızlandırdık. Bizlerin amacı henüz kanserleşme başlamadan önce erken tanı ile kanserleşme olmadan hastalığı ortadan kaldırmaktır. KATEM birimimizin çalışmaları ile çok ucuz ve pratik yöntemler ile kanser taramalarımızı il geneline yayarak çok ciddi bir çalışma başlattık diye konuştu. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Özaydın, konuşmasını şöyle tamamladı

KANSER TARAMASI VE ERKEN TEŞHİS KESİNLİKLE İNSANLARI HAYATA DÖNDERİR

Kadınlarımızda yaygın olan rahim ağzı kanserinin önlenmesi çok basit bir yöntem ile gerçekleşiyor. 4 dakikalık bir çalışma ile kadınlarımızda rahim bölgesinde alınan bir sürüntü örneği ile hayat kurtarıyoruz. Rahim içinde alınan sürüntü örneğini gerekli merkezlere de göndererek 15 günlük süre içine yapılan testler sonucunda kanserleşemeye müsait bir dokunun olup olmadığını, bu hastalığa neden olacak virüsü taşıyıp taşımadığını tespit ederek duruma göre hastaya yapılacak erken müdahale ile kanser riski tamamen ortadan kaldırıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim