• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 16 °C

3 dakika içinde biten umutlar

KENAN KANDİL

Taraftarların da müsabaka öncesinde yaptığı paylaşımlarla Dersimspor’un deplasmanda karşılaşacağı Çınar Belediyespor karşısında 3 puan alacağı umudunu taşıyordu.

Çınar Belediyespor müsabakası öncesinde %31 ile %67 oranında şansın Dersimspor’a tanındığı müsabaka sonunda, takımımız 3 dakika içinde yediği gollerle rakibine 3 – 1'lik skorla yenildi.

Ve umutlar 3 dakika içinde bitti.

Dersimspor yönetimi, gol krallığı unvanını elinde bulunduran Ramazan Tarık Ergut dahil olmak üzere anlaşılmaz bir şekilde kadrosunu sıfırlayıp, yeni kadrosu ile ligin 2'nci yarısına başlamasıyla birlikte umudun bir başka bahara ertelendiği gösterir nitelikteydi.

Sıfırlanan kadrosu ile Dersimspor nereye gidiyor kaleme alacağım yazımı erteleyerek müsabaka sonrasına bıraktım.

Nitekim, Dersimspor Resmi Sayfasına yaptığım “SIFIRLANAN YENİ KADRONUN SINAVI!” şeklinde yapmış olduğum yorumda, galibiyet adına umudumu kaybetmiştim.

Dersimspor BAL Ligine yeni bir strateji ile sessiz sedasız yaptığı transferleri kamuoyuna açıklamadan liderlik parolasıyla lig hazırlıklarına başladı.

Dersimspor yönetimi ile Dersim’de yaptığım görüşmelerde kısıtlı bir şekilde yaptığımız transferlerin iyi transferler olduğunu ve zirveye oynayacaklarını belirtiliyorlardı.

Benim de idmanlarda izlediğim Dersimspor’lu futbolcular bu izlenimi vermişlerdi.

Bölgesel Amatör Ligin başlamasıyla birlikte futbolcuların müsabakalardaki performansı bunu doğrular nitelikteydi.

Ve tüm olumsuzluklara rağmen BAL Liginin ilk devre puan sıralamasının sonunda Dersimspor, lider Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi GSK’nın 5 puan gerisinde 3. sırada tamamlayarak, liderlik yarışında varım dedi.

İlk yarı değerlendirmesi yapıldığında başarısızlığının faturası Dersimspor’lu futbolcularda olmadığı, teknik heyet seçiminin yanlışlığında olduğunu gösteriyordu.

Taraftalar, BAL Liginin 2. devresine eksik bölgelere takviyeler yapılacağını beklerken, Instagram sayfasında yapılan paylaşımla kadronun tümden değiştirildiğini ve değişikliğin nedenleri ise bir soru işareti olarak bırakılmıştı.

Dersimspor’un ilk devre kadrosunda olan bir futbolcuyla yaptığım görüşmede “Dersim'den neden ayrıldınız ?” diye sorduğumda; “Yanlış ilerliyor abi her şey” diyerek ayrıntısına girmeden cevap veriyordu.

Elbette ki kadronun sıfırlanması da yanlış giden bir şeylerin olduğunu doğrular nitelikte geliştiğini gösteriyor !

Tüm olanaksızlığa rağmen tahmini rakamla 400 ile 500 bin TL transfer yapıldığı tahmin edilse de 1. Bölge, 3. Gruptaki takımlar göz önünde bulundurulduğunda Dersimspor’un bu grupta çıkması gereken bir gruptu.

Geçmiş BAL Liglerindeki gruplar ve puan tabloları incelendiğinde teknik direktörsüz olduğu dönemlerde bile Dersimspor, zorlu rakipler Adıyaman 1954 spor, Dersim62spor, Siverek Belediyspor ve diğer güçlü rakipleri karşısında Liderlikten kopmayarak ligleri tamamlamıştır.

2021, 2022 sezonunu birkaç takviye ile ya alt yapı kadrosuyla alttan başlayıp, ortalarda bitirecektiniz, yada BAL’a başladığınız gibi üst yapı kadrosuyla başlayıp, ligi zirvede ve şampiyonlukla bitirip, umutları 3 dakika içinde tüketmeyecektiniz.

Bu yazı toplam 11735 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim