• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 15 °C

1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali

1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali
Dersim’de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Çadırını kap ve gel" sloganıyla düzenlenen "1. Ulusal Munzur Rafting ve Doğa Yürüyüşleri Festivali" üçüncü gününde de doğa yürüyüşleri ve rafting etkinlikleriyle devam etti.

Valilik, Fırat Kalkınma Ajansı ve Munzur Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübünün (MADOSK) işbirliğiyle düzenlenen festivalin ikinci gününde Munzur Çayı'nda belirlenen yaklaşık 15 kilometrelik parkurda 100'e yakın katılımcı rafting heyecanı yaşadı.

MADOSK Başkanı Nazım Arslan, yaptığı açıklamada, festival dolayısıyla yaklaşık 10 ilden yamaç paraşütçüleri, bisiklet ve motosiklet grupları, rafting sporcuları, doğa yürüyüşçüleri ve dağcılardan oluşan sporcuların Tunceli'ye geldiğini belirtti.

Düzenlenen festivalin Dersimin  turizm potansiyelinin tanıtılması için ilk ve en büyük organizasyon olduğunu vurgulayan Arslan, "Bu festivalin uzun vadede ilimize çok büyük getirisi olacağına inanıyor ve değerlendiriyoruz. Çünkü ilimiz rafting ve diğer doğa sporlarına, alternatif turizme oldukça uygun parkurları var. Bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun adına da bir adım atılması gerekiyordu. İlimizin tanınırlığını, turizm açısından görünürlüğünü ön plana çıkarmak adına böyle bir organizasyon yaptık" diye konuştu.

-  "Turizm çözüm süreciyle başladı"

Çözüm sürecinin kente büyük katkı sağladığını ifade eden Arslan, "İlimizde turizm 'Çözüm Süreciyle başladı' diyebiliriz. Artık ilimiz insanların gözünde farklı değerlendirilmiyor. Savaş haberleriyle anılmıyor, turizmle anılıyor. Doğa yürüyüşlerine Türkiye 'nin çeşitli illerinden doğaseverler katılmaya başladı. Geçmişte 10-20 kişiyle yapılan etkinlikler 80-100 kişiyle yapılmaya başlandı ve bunun büyük bir kısmını çevre illerden Türkiye'nin farklı illerinden gelen insanlar oluşturuyor. Tabi ki Çözüm Sürecinin bir parçasıdır bu" dedi.

-Sporcuların beğenileri

Festivale Ankara 'dan katılan rafting eğitmeni ve Uluslararası Rafting Federasyonu nehir rehberi Mustafa Ali Akbulut, Munzur Çayı'nın muhteşem olduğunu söyledi.

Dersimin bu kadar güzel ve doğal kaynaklara sahip olduğunu bilmediğini kaydeden Akbulut, "Daha önce Tunceli'ye gelmedim. Munzur Vadisi gerçekten muhteşem, takdire şayan. Ben ülkemizin kaynaklarının doğuda bu kadar güzel olabileceğini hayal bile etmiyordum. Spor zaten özünde dostluk, barış, kardeşliği ifade ediyor. Nehir kardeşliğimiz de bizi burada bir araya getirdi" diye konuştu.

Munzur Çayı'nın rafting için son derece elverişli olduğunu vurgulayan Akbulut, " İstanbul 'daki, Ankara'daki ve ülkemizin diğer yerlerindeki rafting ve doğaseverlere burayı kesinlikle gelip görmelerini şiddetle tavsiye ederim. Çok güzel bir vadi, muhteşem bir su. Yani Dalaman Çayı, Rize'deki Fırtına Deresi ne kadar berrak akıyorsa burası da o kadar berrak akıyor. Hatta daha berrak akıyor. Eğilip su içebilirsiniz o derece temiz. Hırvatistan, İskoçya'da da nehirler gördüm. İnanın Munzur Çayı onları aratmayacak güzellikte ve daha güzel bir çaydır" ifadelerini kullandı.

Festivale Erzincan'dan katılan Ebru Erkılıç da Munzur Çayı'nda ilk kez rafting yaptığını belirterek, "Çok güzel bir doğası var. Herkesin gelmesini tavsiye ederim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim